Bijscholen op een vernieuwende school?

DSCF0800

Werk je in het onderwijs en zou je willen onderzoeken hoe het ook anders kan? Hoe passend onderwijs zou kunnen werken en wat je daarvan mee zou kunnen nemen naar je eigen schoolsituatie?

Dan is misschien een bijscholingstraject op Aventurijn iets voor jou.

Wat wij bieden:

* Ervaring op de groep; 6 uur per week; je draait mee naast een ervaren begeleider op de groep van kinderen van 7-12 jaar, of van 12-18 jaar. Je ervaart wat het werkelijk inhoudt als kinderen de ruimte krijgen om op hun eigen wijze te leren. Wat vraagt dit van jou als begeleider, waar bied je iets aan, of juist niets. Waar leg je je grenzen, en tot hoeverre durf je te vertrouwen op de natuurlijke ontwikkeling van het kind. Hoe krijgt passend onderwijs vorm? Hoe ziet natuurlijk leren of onderzoekend leren er uit? De ervaring leert dat het meedraaien op Aventurijn voor veel leerkrachten een confronterende, maar zeker ook verrijkende ervaring is. Gedurende een half jaar of een jaar  heb je de tijd en ruimte om een relatie met de kinderen op te bouwen van waaruit je kunt gaan werken en ervaren hoe dit onderwijs kan werken. Ook krijg je op deze wijze op een diep niveau inzicht in de processen die zich in een kind afspelen.

* Gesprekken en contacten met ervaren groepsleiders van Aventurijn

* Individuele leerlijn en focus

* Inspirerende omgeving

* 20 uur individuele begeleiding bij een jaar.(10 uur bij traject van een half jaar) Tijdens deze begeleiding wordt er met jou afgestemd waar je leerdoelen liggen en hoe je die kunt bereiken, koppelen we je ervaringen op Aventurijn terug naar de praktijk van je eigen werkomgeving, kunnen adviezen gegeven worden over te bestuderen literatuur, etc.

* Je sluit het (half) jaar af met een project dat je in samenspraak met je begeleider vaststelt. Dit kan een onderzoek zijn, een concrete activiteit op je eigen school, een project op Aventurijn etc. Afhankelijk van jouw individuele leerwensen.

* Certificaat Verrijkend Onderwijs

Voor wie:

* Voor mensen die al werkzaam zijn in het primair of voortgezet onderwijs en op zoek zijn naar concrete handvatten en inspiratie om in hun eigen werkomgeving nieuwe stappen te kunnen maken

* Voor mensen die zich willen oriënteren op het werken met kinderen of in het onderwijs bijvoorbeeld vanuit een herintreden, uitkeringssituatie etc.

Pict0548A

Tijdsinvestering: 8 uur per week, gedurende 1 jaar of een half jaar

Opbrengst: inspiratie, kennis, ervaring en…..een certificaat

kosten: €1450,- voor één jaar, €750,- voor een half jaar

Aanmelding en informatie:

Aanmelden kan door een mail te sturen via het contactformulier of email adres op deze site. In die mail geef je aan wat je achtergronden en motivatie zijn. Eerst bezoek je een algemene informatiemiddag over Aventurijn, daarna wordt je dan uitgenodigd voor een intakegesprek. Dan besluiten wij gezamenlijk of wij met elkaar in zee willen.

AftrapZonopDakAventurijn02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *