Creativiteit

DSCF1482DSCF1483Koelte voor op een warme zomerdag

Op deze gedroogde Lotusbladeren kan je met inkt prachtige tekeningen maken, of figuren plakken van vloeipapier. Het resultaat: een grootse waaier, waarmee je jezelf wat koelte toe kunt wapperen. De bladeren zijn te krijgen bij een Toko.

met dank aan Amy de Waele

 

 

DSCF0899GeurlaboratoriumDSCF0898

Deze foto’s vertellen hun eigen verhaal: Experimenteren met geuren: ga je neus achterna in de keuken, de tuin of bij de groenteman. Verzamel de geuren en dan; combineren maar! Hoe ruikt kaneel met citroen? Of lavendel met munt? Aardbei met rozen?Natuurlijk leuk om er een echt laboratorium van te maken, met etiketten, recepten en mooie flesjes.

Veel plezier!

met dank aan Amy de Waele

 

DSCF0827Zomers creatiefDSCF0804

Soms vergeet je dat hele gewone dingen zo leuk kunnen zijn: Ga met de kinderen naar buiten en maak van wat je vindt een dromenvanger, of schilder in de tuin of in het bos. DSCF0826Laat je inspireren door kleuren, vormen of planten. Abstract of  figuratief. Op deze manier nemen de kinderen op een speelse manier de natuur in zich op. Observeren, kijken en creëren. Heerlijke activiteiten in de schaduw op een warme zomerdag.

DSCF0763LentekriebelsDSCF0765

Vlinders: lontwol, met een dubbelgevouwen pijpenrager als lijf.

 

BijtjesDSCF0764: elzenpropjes. De gele streepjes zijn gemaakt van geel garen. De vleugeltjes van vloeipapier.

 

DSCF07573D tekenen:

Heb je nog een 3 d brilletje liggen? Maak dan eens een tekening met blauwe en rode lijnen: cool!

Reuzevlinders:verrijkend 021

Knip de vleugels van grote stukken karton en laat de kinderen verven. Met duct tape de vleugels aan elkaar maken en banden als van een rugzak bevestigen. Met een grote groep zal assistentie van een ouder of stagiaire handig zijn. Praktisch is als je dit op een mooie dag buiten kunt doen. De kinderen kunnen dan op de grond zittend (op grote zeilen) schilderen en hebben alle ruimte. Leve de lente!

verrijkend 24verrijkend 25